Președintele Poloniei a afirmat la Sofia că armata rusă acționează în Ucraina la fel cum au făcut naziștii în țara sa

  • 22 Martie 2022 17:15
Președintele Poloniei a afirmat la Sofia că armata rusă acționează în Ucraina la fel cum au făcut naziștii în țara sa

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat marți la Sofia că trupele ruse se comportă în Ucraina la fel cum au făcut în țara sa Hitler și naziștii în al Doilea Război Mondial, scrie agenția EFE.

''Compatrioții mei privesc la (orașul ucrainean asediat) Mariupol și văd Varșovia din 1944, când Hitler și naziștii bombardau civili și clădiri. Armata rusă se comportă astăzi în aceeași manieră'', a spus Andrzej Duda la o conferință de presă comună cu omologul său bulgar Rumen Radev, transmite Agerpres.

Președintele polonez i-a acuzat pe ''liderii ruși'' că se comportă la fel ca ''Hitler și SS-ul și ceilalți fasciști din al Doilea Război Mondial'', el manifestându-și speranța că responsabilii pentru aceste ''crime de război'' vor răspunde în fața justiției internaționale. ''Este vorba despre asasinate fără precedent pe care lumea liberă nu le va accepta niciodată'', a adăugat Duda.

El a lăudat eroismul și rezistența ucrainenilor în fața ''invaziei brutale'' a Rusiei și a insistat că Ucraina are nevoie de ajutor pentru a învinge ''dorința imperialistă'' a președintelui rus Vladimir Putin.

Andrzej Duda și Rumen Radev au discutat de asemenea despre nevoia ca țările lor să se elibereze de ''șantajul energetic'' al Rusiei. În acest sens, președintele bulgar s-a referit la necesitatea construirii unor conducte care să conecteze sudul Europei, din Grecia, cu țările baltice, traversând România și Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău