EcoContact a organizat instruiri pentru judecători și procurori privind infracțiunile ecologice

  • 02 Mai 20:15
EcoContact a organizat instruiri pentru judecători și procurori privind infracțiunile ecologice

EcoContact, în parteneriat cu cu Institutul Național al Justiției, a organizat prima instruire de primăvară din acest an, dedicată judecătorilor și procurorilor, cu tema: „Particularitățile investigării și examinării infracțiunilor ecologice din domeniul gestionării resurselor de apă, sol și subsol”, informează organizația non-guvernamentală.

 
În prima parte a atelierului, participanții au fost familiarizați cu investigarea infracțiunilor ecologice din domeniul gestionării resurselor de apă. În mod special, au fost discutate subiecte ce țin de cadrul normativ, tipurile de construcții hidrotehnice și dreptul de proprietate și gestionare a construcțiilor hidrotehnice, inclusiv rolul, particularitățile și tipul digurilor de protecție. De asemenea, în cadrul atelierului au fost prezentate cadrul normativ și instrumentele de calcul ale prejudiciului în caz de încălcare a legislației de mediu din domeniul gestionării solului, inclusiv cadrul normativ de gestionare a resurselor minerale utile.
 
Evenimentul a fost desfășurat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de către A.O. EcoContact cu suportul Suediei. Începând cu anul 2020, EcoContact organizează primăvara și toamna seminare de instruire pentru procurori și judecători, fiind abordate cele mai stringente subiecte privind legislația de mediu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău