Președinta Maia Sandu a declarat, în contextul startului campaniei de vaccinare, că astăzi este o zi importantă pentru noi toți, care dă speranță

  • 02 Martie 2021 10:59
Președinta Maia Sandu a declarat, în contextul startului campaniei de vaccinare, că  astăzi este o zi importantă pentru noi toți, care dă speranță

Președinta Maia Sandu a declarat, în contextul startului campaniei de vaccinare, că astăzi este o zi importantă pentru noi toți, care dă speranță că, după ce vor fi imunizați lucrătorii din prima linie, vor urma cât mai mulți cetățeni și că vom reveni la normalitate.

Maia Sandu a scris că înțelege îngrijorarea persoanelor nesigure cu privire la vaccinare, însă „vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile.

Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse”, a menționat Maia Sandu. Șefa statului a dat asigurări că depune toate eforturile pentru ca și cetățenii să aibă acces cât mai rapid la vaccin.

„Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău