Premierul Turciei dorește desfășurarea de trupe terestre internaționale în Siria

  • 10 Noiembrie 2015 12:12
Premierul Turciei dorește desfășurarea de trupe terestre internaționale în Siria

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a sugerat să fie desfășurate trupe terestre în Siria de către coaliția internațională pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), transmite Agerpres.

''Trebuie să discutăm împreună despre o forță terestră. Este nevoie de o strategie integrată, care să includă campania aeriană și trupe terestre. Turcia nu poate duce însă singură toată această povară'', a declarat Davutoglu într-un interviu la CNN.

Șeful executivului turc a avertizat că, fără o strategie, înfrângerea Statului Islamic ar putea duce la instalarea unui vid de putere în nordul Siriei, care s-ar putea să fie umplut de către o altă grupare militantă.

''Problema nu este cum și cât timp va rămâne la putere Al-Assad, ci când și cum va pleca Al-Assad'', a afirmat Davutoglu referitor la președintele sirian.

Turcia a fost mult timp un susținător al rebelilor sirieni, inclusiv al unor grupări islamice adepte ale unei linii dure, care luptă împotriva lui Al-Assad. Executivul de la Ankara cere instaurarea unei zone-tampon în nordul Siriei, în parte pentru instalarea de refugiați.

DPA amintește că, la sfârșitul acestei săptămâni, Turcia va fi gazda unui summit al G20.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău