Peste 70% din comerțul companiilor de pe malul stâng al Nistrului este doar cu UE

  • 09 Mai 18:40
Peste 70% din comerțul companiilor de pe malul stâng al Nistrului este doar cu UE

Nu există nicio amenințare pentru escaladarea militară în Republica Moldova, deși suntem expuși la atacuri hibride din Rusia cu diverse campanii de dezinformare la care am asistat acum trei sau patru săptămâni, a declarat astăzi prim-ministrul Dorin Recean, la o conferință economică internațională organizată la București, referindu-se la regiunea transnistreană, transmite MOLDPRES.

„Transnistria este o oportunitate. Peste 70% din comerțul companiilor de pe malul stâng al Nistrului, ceea ce numim Transnistria, este doar cu Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, avem acolo o rezervă de aproximativ 50.000 de persoane ca forță de muncă bine educată, care poate fi folosită pentru investiții productive în Republica Moldova. Avem, deja, un flux crescut de forță de muncă în companiile din Moldova”, a relevat oficialul.

Premierul a invitat participanții să viziteze țara noastră. „Vă invit să vedeți California din Europa de Est pentru a explora aceste oportunități, pentru că în Moldova avem talent, avem inițiativă. Și mai amintiți-vă un lucru! Moldova are cea mai lungă graniță cu Ucraina, de 1.200 de kilometri, iar acesta este locul unde vom construi toată infrastructura necesară pentru a ajuta Ucraina să se redreseze”, a opinat șeful Cabinetului de miniștri, Dorin Recean.

Profesioniști din domeniul financiar-bancar, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților publice din țările Europei Centrale și de Est participă joi la cea de-a 10-a ediție a evenimentului „CFA CEE Investment Conference”, organizată de Asociația CFA România.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău