Premierul Chiril Gaburici a anunțat pe ce mizează R. Moldova în cadrul CSI

  • 29 Mai 2015 11:42
Premierul Chiril Gaburici a anunțat pe ce mizează R. Moldova în cadrul CSI

Republica Moldova mizează în continuare pe dezvoltarea, în cadrul CSI, a schimburilor comercial-economice și consolidarea capacității acordului privind zona de comerț liber.

De asemenea, pe cooperarea în sfera industriei, energiei și transporturilor, a declarat premierul Chiril Gaburici în duscuțiile avute în cadrul ședinței Consiliului Șefilor de Guverne al Comunității  Statelor  Independente (CSI).

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, în cadrul reuniunii au fost examinate circa 20 de subiecte. Prim-ministrul Chiril Gaburici a semnat mai multe documente privind cooperarea comercial-economică, precum și cooperarea serviciilor de arhivă.

Tot astăzi, șefii delegațiilor statelor CSI au fost primiți de către Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev. Președintele kazah a prezentat o informație privind ultimele evoluții referitoare la opțiunile de integrare, care se dezvoltă în spațiul Comunității  Statelor  Independente.

Premierul Chiril Gaburici s-a aflat timp de două zile în orașul Burabai, din Kazahstan, unde a avut mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din Federația Rusă, Republica Belarus și Republica Kazahstan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău