Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea raportului Kroll 2. Cine sunt avocații care îl vor reprezenta pe oligarhul moldovean

  • 14 Iulie 08:45
Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea raportului Kroll 2. Cine sunt avocații care îl vor reprezenta pe oligarhul moldovean

Vladimir Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea raportului Kroll 2, făcut public vineri, 12 iulie, susţine că nu are nicio implicare în ceea ce se sugerează în acel document și consideră că publicația este doar o manipulare prin care se încearcă deturnarea anchetei.

Despre aceasta menţionează într-o postare online Casa de Avocatură „Efrim, Roşca şi Asociaţii”, care anunţă că preluat mandatul de reprezentare avocațială a lui Vladimir Plahotniuc, transmite IPN.

„Domnul Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea acelui raport, or este puțin probabil ca o companie de talia Kroll să fi elaborat astfel de presupuneri în baza articolelor de presă sau în baza unor așa-zise informații confidențiale, care însă nu se pun la dispoziția anchetatorilor”, se mai arată în postare.

Avocaţii susţin că în cazul în care se va dovedi că raportul este autentic, Vladimir Plahotniuc este pregătit să demonstreze „cât de inepte sunt legăturile care se fac în mod forțat și total eronat cu el” și este gata să probeze fiecare afirmație în parte.

Avocații precizează că Vladimir Plahotniuc a mai fost audiat în baza unor articole de presă asemănătoare, promovate de media care aparține oponenților politici, și a demonstrat că acestea sunt false. Dânsul consideră că aceste publicații sunt acțiuni de manipulare, făcute de oponenții politici, pentru a continua acțiunile de răzbunare politică și pentru a distorsiona adevărul despre frauda bancară.

Președintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat vineri, că deține varianta integrală a Raportului Kroll 2, inclusiv partea a doua și a treia. Politicianul, care a prezentat într-o conferință de presă un act despre care pretinde că e o copie a raportului Kroll, susține că în acesta se regăsește și numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
7,01 °C
cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,5 m/s
Tue
15 °C
Wed
15 °C
Thu
15 °C
Fri
13 °C
Sat
16 °C

Curs oficial BNM 23 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4600 -0.0600
USD 17.6228 -0.0168
RON 4.1020 -0.0146
UAH 0.7218 0.0040
RUB 0.2762 0.0011
Arhivă Radio Chișinău