Peter Szijjarto cere UE să accelereze negocierile de aderare a Muntenegrului

  • 19 Decembrie 2017 15:53
Peter Szijjarto cere UE să accelereze negocierile de aderare a Muntenegrului

Ungaria îi solicită Uniunii Europene să accelereze negocierile de aderare a Muntenegrului la blocul comunitar și ar dori ca negocierile de aderare să se încheie în cel mult patru ani, a declarat marți, la Podgorica, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI.

Budapesta este un susținător hotărât și dedicat al integrării Muntenegrului în Uniunea Europeană, a spus Szijjarto, care a adăugat că securitatea Balcanilor Occidentali este în interesul securității europene, iar cea mai rapidă cale de realizare a acestui obiectiv este integrarea în UE.

În opinia șefului diplomației ungare, Muntenegru a devenit pe merit membră a NATO și țara merită să devină și membră a UE.

''Podgorica este un pilon de stabilitate în Balcanii Occidentali și de aceea integrarea Muntenegrului în UE ar contribui substanțial la stabilitatea regiunii, ceea ce are o influență semnificativă asupra securității întregului continent european'', a spus oficialul ungar.

În timpul vizitei sale la Podgorica, Peter Szijjarto a fost primit de președintele Filip Vujanovic și de premierul Dusko Markovic și s-a întâlnit cu omologul său muntenegrean și cu miniștrii educației, economiei și integrării europene din guvernul muntenegrean.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău