Peter Michalko: Suntem îngrijorați că a fost demis Guvernul care a început reformele. Vom cere de la orice guvern continuarea acestora

  • 13 Noiembrie 2019 11:48
Peter Michalko: Suntem îngrijorați că a fost demis Guvernul care a început reformele. Vom cere de la orice guvern continuarea acestora

Uniunea Europeană va continua să ofere asistență Republicii Moldova, doar dacă Chișinăul va implementa reforme adevărate. Declarația a fost făcută de șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. El și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu demiterea, ieri, a Guvernului Sandu și a menționat că UE va cere autorităților de la Chișinău să implementeze reforme, indiferent de ce Guvern va fi învestit.

„Suntem îngrijorați de faptul că a fost demis Cabinetul de Miniștri care a început aceste reforme. Vom cere de la orice Guvern să continue și să implementeze aceste reforme. Vom continua cu principiul nostru de condiționalitate, în ceea ce privește asistența europeană, iar aceasta înseamnă că vom continua să susținem Republica Moldova și oamenii care trăiesc aici, deoarece ei sunt beneficiarii finali ai asistenței noastre.”

Peter Michalko a mai declarat că Executivul condus de Maia Sandu  a demonstrat voință politică în ceea ce privește implementarea reformelor, iar acest lucru a fost apreciat prin susținerea oferită de Uniunea Europeană. În același timp șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău a spus că vrea să vadă o voință politică puternică a celor care vor veni la guvernare în implementarea reformelor adevărate, spre binele cetățenilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău