Peste 35 de companii își prezintă oferta la Târgul Locurilor de Muncă din Chișinău

  • 12 Aprilie 2013 15:28
Peste 35 de companii își prezintă oferta la Târgul Locurilor de Muncă din Chișinău

Peste 35 de companii, universitați, organizații și ONG-uri participă vineri și sâmbătă la Târgul Locurilor de Muncă care se desfășoară la Casa Armatei din Chișinău.

Evenimentul include și derulartea mai multor workshop-uri pentru dezvoltare personală, unde cei interesați primesc sfaturi utile de la traineri specializați despre cum să-și elaboreze un CV și o scrisoare de intenție eficientă, sau cum să se prezinte la un interviu. 

În prima zi a târgului, zeci de persoane au venit la Casa Armatei în speranța să își găsească un loc de muncă. Modalitatea de a aplica este una foarte simplă, explică Eugen Gârlă, managerul proiectului.

Printre participanți am întâlnit și multe persoane trecute de vârsta de 45 de ani, vârstă care odată depășită, face aproape imposibilă angajarea, susțin participanții. 

Și tinerii susțin că în Republica Moldova este foarte greu să îți găsești un loc de muncă și asta pentru că majoritatea companiilor au nevoie de angajați cu experiență.

Targul de cariere a ajuns la cea de-a a treia ediție. În primăvara anului trecut, evenimentul, a adunat peste 4.000 de vizitatori.

Datele Biroului Național de Statistică arată că anul trecut rata șomajului la nivel de țară a scăzut cu jumătate de procent față de anul 2011, până la 5,6 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău