Persoanele cu dizabilități au protestat împotriva inaccesibilității la justiție

  • 08 Iunie 2016 18:58
Persoanele cu dizabilități au protestat împotriva inaccesibilității la justiție

Un grup de persoane cu dizabilități a protestat miercuri, 8 iunie, în fața Judecătoriei Centru Chișinău, față de faptul că instanțele de judecată nu sunt adaptate și le sunt inaccesibile.

Este vorba despre membrii Coaliției ”Fără bariere”, ai Asociației ”MOTIVAȚIE” din Moldova și ai Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități care sunt reclamanți în acest proces. Ei nu au putut să se prezinte la ședințele de judecată pentru că nu reușit să intre în clădirea judecătoriei.

Protestatarii, persoane cu dizabilități locomotorii și de vedere, au arătat că nu pot intra în clădirea unde avea loc ce-a de-a treia ședință de judecată, încercînd să urce pe “rampa” total inaccesibilă, instalată la intrarea în clădire, se arată într-un comunicat al Asociației ”MOTIVAȚIE”.

Directorul executiv al Asociației ”MOTIVAȚIE”, Igor Meriacre a menționat totodată că membrii Coliției ”Fără bariere” cer recuzarea judecătoarei care examinează cazul din motiv că nu respectă drepturile fundamentale ale omului – dreptul la justiție accesibilă, dar solicitarea a fost respinsă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău