Pe drumurile publice naționale se circulă în condiții de iarnă

  • 16 Februarie 2021 10:50
Pe drumurile publice naționale se circulă în condiții de iarnă

În prezent, circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă. Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, transmite MOLDPRES cu referire la informația de azi dimineață a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, pe mai multe sectoare de drum s-a format polei. „În acest interval, unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au executat pe drumurile publice naționale din nordul și centrul țării lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de sud – lucrări de patrulare. În procesul tehnologic au fost utilizate 46 de utilaje speciale și antrenați 82 de muncitori rutieri”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condițiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Azi în țară se așteaptă până la 7 grade de ger, noaptea – până la 15 grade Celsius sub zero, fără precipitații esențiale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău