Partidul lui Usatâi a făcut recurs la CSJ

  • 28 Noiembrie 2014 15:35
Partidul lui Usatâi a făcut recurs la CSJ

Partidul Politic Patria a atacat vineri la Curtea Supremă de Justiție decizia de la 27 noiembrie a Curții de Apel Chișinău, prin care formațiunea a fost exclusă din cursa pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

În același timp, capul de listă al PPP, Renato Usatîi, a părărsit în această noapte Republica Moldova cu destinația Moscova. 

Reprezentantul formațiunii Patria la Comisia Electorală Centrală, Mihai Bușuleac, învinuiește completul de judecători al Curții de Apel Chișinău că ar tărăgăna intenționat prezentarea hotărîrii motivate, pentru a zădărnici luarea unei decizii obiective de către CSJ. Mihai Bușuleac mai spune că a fost nevoit să depună o cerere de recurs nemotivată, pentru a nu rata ultima posibiltate de a exclude scoaterea Partidului Patria din cursa electorală.

Mihai Bușuleac a mai spus că nu crede într-o decizie favorabilă a Curții Supreme de Justiție, însă va epuiza toate căile de atac.

Surse din cadrul CSJ au confirmat înregistrarea recursului Partidului politic Patria, care, cel mai probabil, va fi pus pe rol mâine, cand reprezentanții formațiunii vor prezenta decizia motivată a Curții de Apel.

Solicitat să comenteze o eventuală excludere a Partidului Patria din cursa electorală, directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, a declart pentru Radio Chișinău că formațiunile de stânga sunt cele care vor avea de câștigat din această situație. În același timp, el a punctat pericolele de ordin geopolitic pe care le riscă Republica Moldova.

Un alt analist politic, Anatol Țăranu, director al Institutului de Analiză și Consultanță Politică ”Politicon”, a admis posibilitatea unor revolte în masă, în cazul în care CSJ va lăsa în vigoare decizia Curții de Apel, însă a menționat că acestea ar putea fi sporadice din cauza dispersării susținătorilor lui Renato Usatîi, care a fugit la Moscova.

Într-o postare video pe youtube Renato Usatâi spune a fost nevoit să plece din țară întrucât poliția ar fi intenționat să-l aresteze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău