Parlamentul European propune numirea unui reprezentant special al Uniunii Europene pentru Crimeea și Donbas

  • 25 Octombrie 2018 10:15
Parlamentul European propune numirea unui reprezentant special al Uniunii Europene pentru Crimeea și Donbas

Parlamentul European propune numirea unui reprezentant special al Uniunii Europene pentru Crimeea și Donbas, potrivit unui proiect de rezoluție privind situația din Marea Azov.

Totodată, deputații europeni au solicitat Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federico Mogherini, să propună extinderea mandatului Misiunii Speciale de Observatori a OSCE în Ucraina, pentru monitorizarea situației din Marea Azov.

 "Parlamentul European face apel la Înaltul Reprezentant al UE, vicepreședintele Comisiei Europene, să monitorizeze cu atenție evoluția situației de securitate din Marea Azov, având în vedere creșterea sporită a probabilității de conflict în Europa, care ar avea implicații majore asupra securității și ar afecta în mod direct UE și țările membre.

În acest context, Parlamentul European consideră că cea mai eficientă măsură ar fi numirea unui reprezentant special al UE pentru Crimeea și regiunea Donbas, care să fie responsabil și pentru Marea Azov" - se mai arată în proiectul de Rezoluție ce urmează să fie supus votului astăzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău