Parlamentul European le recomandă angajaților săi să 'rămână acasă în autoizolare' dacă au călătorit recent în nordul Italiei

  • 25 Februarie 2020 12:32
Parlamentul European le recomandă angajaților săi să 'rămână acasă în autoizolare' dacă au călătorit recent în nordul Italiei

Parlamentul European le-a recomandat membrilor săi de personal să 'rămână acasă în autoizolare' dacă în ultimele 14 zile au călătorit în regiunile din nordul Italiei afectate de coronavirus, transmite marți Reuters, preluat de Agerpres

Într-un e-mail trimis luni seara, angajații sunt sfătuiți să nu vină la Parlamentul European și să lucreze de acasă dacă au călătorit recent în regiunile italiene Lombardia, Piemont, Emilia-Romagna și Veneto, ori în China, Singapore sau Coreea de Sud.

Legislativul european le recomandă angajaților săi să-și verifice temperatura de două ori pe zi timp de 14 zile, perioadă după care pot reveni la lucru dacă au avizul unui medic.

La sfârșitul lunii ianuarie, Comisia Europeană și-a sfătuit personalul să-și suspende călătoriile 'neesențiale' în China.

Luni, Uniunea Europeană a anunțat că o interdicție de deplasare în interiorul spațiului Schengen nu este avută în vedere deocamdată, dar că pregătește planuri de urgență.

Autoritățile din regiunile Lombardia și Veneto, importante centre industriale și financiare ale Italiei, au închis școli, universități, muzee și cinematografe pentru cel puțin o săptămână și au interzis adunările publice, inclusiv celebrul carnaval de la Veneția.

Lombardia, unde se află și capitala economică a Italiei, Milano, rămâne regiunea cea mai afectată, cu 72 de cazuri de infectare confirmate. Luni, în Italia bilanțul deceselor era de șapte, iar numărul de cazuri noi a urcat la 220. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău