Parlamentul a respins propunerea de a discuta proiectul de lege privind modificarea denumirii limbii oficiale în Constituție

  • 02 Noiembrie 2018 08:48
Parlamentul a respins propunerea de a discuta proiectul de lege privind modificarea denumirii limbii oficiale în Constituție

Parlamentul a respins ieri propunerea Partidului Liberal Democrat de a introduce pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea denumirii limbii oficiale în Constituție din ”moldovenească” în română. din ”moldovenească” în română.

Inițiativa a fost susținută doar de 21 de deputați, din rândul PLDM, PL și al grupului popularilor europeni.

Președintele PLDM, Tudor Deliu, a reamintit că la 2 noiembrie, expiră termenul până când pot fi discutate și adoptate amendamentele propuse la Constituție.

"Potrivit legislației, proiectele de lege de modificare a Constituției pot fi examinate nu mai devreme de șase luni de la introducerea propunerii în Parlament și nu mai târziu de 12 luni. Proiectul de lege pentru modificarea denumirii limbii de stat în Constituție a fost introdus de liberal-democrați pe 2 noiembrie 2017", a declarat Tudor Deliu.

Președintele PLDM a subliniat că "proiectul de lege este conceput pentru restabilirea dreptății istorice și științifice, pentru ca limba română să devină limba de stat în Rep. Moldova și să fie inclusă în Constituție".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău