Olesea Stamate, despre Fadei Nagacevschi | „Este un mincinos acest ministru al justiției, ca și șefii lui care se schimbă după bătaia vântului”

  • 27 Noiembrie 2019 17:48
Olesea Stamate, despre Fadei Nagacevschi | „Este un mincinos acest ministru al justiției, ca și șefii lui care se schimbă după bătaia vântului”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi afirmă că fosta conducere a ministerului nu a ajustat conceptul reformei Curții Supreme de Justiției și al evaluării extraordinare a judecătorilor, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

El a declarat, după ședința de astăzi a Guvernului, că a elaborat în regim de urgență un nou concept pe care l-a expediat Comisei de la Veneția. Acesta nu mai prevede reducerea numărului de judecători la CSJ, așa cum își propusese fosta conducere a ministerului, și nici transformarea instanței într-o Curte de Casație. Fadei Nagacevschi a mai spus că magistrații CSJ vor trece prin evaluarea extraordinară, în baza unui instrument ajustat, potrivit recomandărilor Comisiei de la Veneția, dar nu a oferit detalii.

Pe de altă parte, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, l-a acuzat pe Fadei Nagacevschi că ar minți atunci când afirmă că nu a găsit la minister niciun concept ajustat la recomandările Comisiei și niciun proiect de lege revizuit. Noul ministru ar  fi participat inclusiv la o ședință la care s-a discutat conceptul revizuit, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de către Olesea Stamate.

„Este un mincinos acest ministru al justiției, ca și șefii lui care se schimbă după bătaia vântului”, a scris Stamate, pe Facebook.

Ea a mai subliniat că angajații ministerului dețin proiectul, care este aproape de finalizare, dar care nu i-ar conveni noii conduceri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău