Olesea Stamate, despre Fadei Nagacevschi | „Este un mincinos acest ministru al justiției, ca și șefii lui care se schimbă după bătaia vântului”

  • 27 Noiembrie 17:48
Olesea Stamate, despre Fadei Nagacevschi | „Este un mincinos acest ministru al justiției, ca și șefii lui care se schimbă după bătaia vântului”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi afirmă că fosta conducere a ministerului nu a ajustat conceptul reformei Curții Supreme de Justiției și al evaluării extraordinare a judecătorilor, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

El a declarat, după ședința de astăzi a Guvernului, că a elaborat în regim de urgență un nou concept pe care l-a expediat Comisei de la Veneția. Acesta nu mai prevede reducerea numărului de judecători la CSJ, așa cum își propusese fosta conducere a ministerului, și nici transformarea instanței într-o Curte de Casație. Fadei Nagacevschi a mai spus că magistrații CSJ vor trece prin evaluarea extraordinară, în baza unui instrument ajustat, potrivit recomandărilor Comisiei de la Veneția, dar nu a oferit detalii.

Pe de altă parte, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, l-a acuzat pe Fadei Nagacevschi că ar minți atunci când afirmă că nu a găsit la minister niciun concept ajustat la recomandările Comisiei și niciun proiect de lege revizuit. Noul ministru ar  fi participat inclusiv la o ședință la care s-a discutat conceptul revizuit, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de către Olesea Stamate.

„Este un mincinos acest ministru al justiției, ca și șefii lui care se schimbă după bătaia vântului”, a scris Stamate, pe Facebook.

Ea a mai subliniat că angajații ministerului dețin proiectul, care este aproape de finalizare, dar care nu i-ar conveni noii conduceri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
-1,06 °C
cer senin
Umiditate:92 %
Vint:2,1 m/s
Mon
4 °C
Tue
6 °C
Wed
5 °C
Thu
2 °C
Fri
5 °C

Curs oficial BNM 09 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3318 -0.0537
USD 17.4278 -0.0500
RON 4.0444 -0.0133
UAH 0.7347 0.0018
RUB 0.2735 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău