Oficializarea limbii române în Republica Moldova este "un proces complex"

  • 06 Decembrie 2013 21:02
Oficializarea limbii române în Republica Moldova este

Președintele Centrului de Resurse Juridice din Chișinău Vlad Gribincea afirmă că decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova este "declarativă" și produce cele mai mari efecte în domeniul politic și nu în cel juridic.

"Din punct de vedere practic, nu știu dacă va implica modificarea cadrului legislativ din Republica Moldova" a mai spus Vlad Gribincea, în exclusivitate la românia-actualități.ro.
El a precizat că modificarea Constituției Republicii Moldova poate fi inițiată de Curtea Constituțională printr-o cerere explicită adresată Parlamentului de la Chișinău și inclusă în textul final al hotărârii anunțate ieri.
 
Potrivit Constituției, legea fundamentală a Republicii Moldova poate fi modificată de către parlamentari, cu votul a două treimi din numărul acestora, într-un proces "destul de complex, care nu poate dura mai puțin de șase luni și mai mult de un an". Președintele Centrului de Resurse Juridice, Vlad Gribincea și-a exprimat părertea că, în prezent, un astfel de demers ar avea "șanse mici de reușită".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău