O rezoluție cu privire la R. Moldova va fi examinată de Congresul SUA

  • 28 Iunie 2018 14:55
O rezoluție cu privire la R. Moldova va fi examinată de Congresul SUA

Un proiect de Rezoluție care prevede susținerea pentru Republica Moldova și integritatea sa teritorială va fi examinat de Congresul SUA. Declarația a fost făcută de Premierul  Pavel Filip, întors recent dintr-o vizită în SUA, comunică MOLDPRES.

Șeful Executivului a specificat că în cadrul vizitei a avut discuții cu mai mulți membri ai Camerei Reprezentanțelor și Senatului. “Este importantă această relație a noastră cu ei, pornind de la faptul că în prezent este depusă în Congres o Rezoluție cu privire la Moldova”, a opinat Filip.

Premierul a menționat că recent a fost depusă încă o Rezoluție care vizează Republica Moldova, Ucraina și Georgia. “Ne-am asigurat că membrii Congresului și ai Senatului vor susține aceste rezoluții. Această susținere politică în parcursul nostru pro-occidental este una foarte importantă mai ales într-un an electoral, când știm foarte bine că se vor precipita toate declarațiile și este foarte important ca și cetățenii Republicii Moldova să vadă acest sprijin din partea Statelor Unite”, a adăugat Filip.

Prim-ministrul Pavel Filip a întreprins, în perioada 24-26 iunie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău