Noul ambasador al UE, la întrevederea cu premierul: Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova tot suportul necesar în derularea reformelor

  • 10 Septembrie 2021 16:41
Noul ambasador al UE, la întrevederea cu premierul: Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova tot suportul necesar în derularea reformelor

Agenda europeană a Republicii Moldova și perspectivele dezvoltării relațiilor de parteneriat au fost abordate astăzi în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Natalia Gavriliță cu noul șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks.

Șefa cabinetului de miniștri l-a felicitat pe noul Ambasador UE cu numirea în funcție și i-a urat succes în exercitarea mandatului. Natalia Gavriliță a vorbit despre deschiderea Guvernului pentru avansarea relațiilor de parteneriat în procesul de implementare a Acordului de Asociere. „Integrarea europeană este prioritatea numărul unu pentru noi. Suntem conștienți de înalta responsabilitate pe care o avem în atingerea acestui obiectiv major și suntem pregătiți pentru lansarea reformelor necesare în vederea alinierii Republicii Moldova la standardele UE”, a menționat prim-ministrul.

Cei doi oficiali au trecut în revistă obiectivele principale în promovarea parcursului european al Republicii Moldova și au vorbit despre necesitatea continuării reformelor în domenii de importanță majoră. În context, Janis Mazeiks a exprimat suportul Uniunii Europene în acest amplu proces: „Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova tot suportul necesar în derularea reformelor”, a punctat noul șef al Delegației Europene la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău