Nord-coreenii riscă 20 de ani de închisoare în Rusia pentru atacul din Marea Japoniei

  • 18 Septembrie 2019 18:14
Nord-coreenii riscă 20 de ani de închisoare în Rusia pentru atacul din Marea Japoniei

Echipajul unei nave de pescuit nord-coreene riscă 20 de ani de închisoare în Rusia după ce a atacat paza de coastă rusă, potrivit acuzației anunțate miercuri de agenția de investigații de top a Rusiei, informează DPA.

Patru membri ai pazei de coastă ruse au fost răniți, unul de focuri de armă, în timpul incidentului de marți în Marea Japoniei, a declarat Comitetul de Investigații într-un comunicat.

Paza de coastă intenționa să verifice dacă nava nord-coreeană pescuia ilegal în apele teritoriale ruse, potrivit comunicatului.

Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal sub acuzația de "punere în pericol a vieții unui ofițer din cadrul organelor de aplicare a legii", se precizează în comunicat. Infracțiunea este pedepsită cu până la două decenii de închisoare.

Anterior s-a anunțat că trei membri ai pazei de coastă ruse au fost răniți. Ministerul rus de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Coreii de Nord în aceeași zi în legătură cu incidentul.

Rusia și China, care împart granițe terestre cu Coreea de Nord, au relații diplomatice relativ apropiate cu statul izolat nord-coreean.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, care supraveghează paza de coastă, a declarat într-un comunicat marți că peste 80 de cetățeni nord-coreeni au fost reținuți într-o operațiune vizând braconierii.

Nava de pescuit implicată în atacul asupra pazei de coastă ruse avea un echipaj de peste 45 de persoane, a precizat FSB.

sursa:AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer fragmentat
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău