Năstase a inaugurat un oficiu de evidență a străinilor la Gara Feroviară din Chișinău (FOTO)

  • 17 August 2019 12:33
Năstase a inaugurat un oficiu de evidență a străinilor la Gara Feroviară din Chișinău (FOTO)

Un nou oficiu de evidență a străinilor, al Biroului Migrație și Azil, a fost inaugurat în incinta Gării Feroviare din  municipiul Chișinău. Evenimentul a avut loc în seara zilei de 16 august, la sosirea trenului Odessa - Chișinău.

Deschiderea Oficiului de evidență a străinilor care intră în, respectiv pleacă din Republica Moldova cu trenurile de pasageri ce tranzitează regiunea transnistreană, reconfirmă responsabilitatea și atașamentul noii guvernări față de necesitățile cetățenilor, inclusiv a celor străini, precum și față de obligațiile asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE, se spune într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Prezent la eveniment, viceprim–ministrul, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a subliniat necesitatea deschiderii unui astfel de oficiu care să faciliteze procedura de înregistrare a străinilor, care sunt astfel scutiți de nevoia de a se deplasa suplimentar la autoritățile competente pentru legalizarea șederii în Rep.Moldova.

De notat că în prezent există două trenuri care tranzitează regiunea transnistreană: Odessa – Chișinău și Moscova – Chișinău.

Potrivit datelor Biroului Migrație și Azil, în prima zi de funcționare s-au înregistrat 20 de cetățeni străini din 5 țări (Ucraina, Federația Rusă, Germania, Turcia și Olanda), sosiți în țara noastră de la Odessa. Pe parcursul unui an, în oficiile similare ce funcționează pe rutele auto care tranzitează regiunea transnistreană sunt luați în evidență circa 70 mii de străini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău