Moțiunea de cenzură împotrivă Maiei Sandu a primit aviz negativ

  • 09 Iulie 2013 13:25
Moțiunea de cenzură împotrivă Maiei Sandu a primit aviz negativ

Comisia parlamentară pentru educație și cercetare a avizat marți, 9 iulie, negativ moțiunea de cenzură împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, inițiată de PCRM.

În același timp, comisia pentru securitate națională nu a lua o hotărâre în privința moțiunii privind demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, inițiată la fel de comunilti, și se va întruni mâine într-o nouă ședință. 
 
Pentru demiterea Maiei Sandu au votat deputații comuniști și socialistul Ion Ceban. Liberala Corina Fusu s-a abținut, iar deputații PLDM și PDM au votat împotrivă. Deputații comuniști din comisie, care au criticat dur activitatea ministrului Educației, în special organizarea sesiunii de bacalaureat din acest an și procesul de optimizare a școlilor, consideră că în pofida avizului negativ al Comisiei, Maia Sandu ar trebui să demisioneze. Deputatul comunist Ina Șupac.
 
Și Corina Fusu s-a declarat îngrijorată de rezultatele la bacalaureat, după ce peste 40% din elevi au examenele și a propus ca membrii comisiei de profil să examineze mai atent situația din învățământ și să ofere soluții pentru îmbunătățirea calității sistemului educațional.
 
Pe de altă parte, deputații liberal-democrați consideră că Maia Sandu și-a asumat o misiune extrem de complicată - de a reforma sistemul educațional - și că eforturile ei trebuie susținute de Legislativ. Deputatul PLDM, Nicolae Juravschi.
 
Amintim că săptămâna trecută deputații comunilști au depus două moțiuni simple, cerând demiterea miniștrilor Maia Sandu și Vitalie Marinuța, care urmează să fie ecxaminate la ședința Parlamentului de mâine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău