Ministerul Economiei și Infrastructurii va forma două centre operative care vor coordona acțiunile echipelor de intervenție pe timp de iarnă

  • 20 Noiembrie 2017 16:59
Ministerul Economiei și Infrastructurii va forma două centre operative care vor coordona acțiunile echipelor de intervenție pe timp de iarnă

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) va forma două centre operative, pe segmentul  energetic și drumuri, care în caz de necesitate, în perioada rece a anului, vor coordona acțiunile echipelor de intervenție rapidă. Activitatea centrelor respective va fi condusă de secretarii de stat Anatol Usatîi (drumuri) și Vitalie Iurcu (energetică).

În cadrul ședinței operative de azi, vicepremierul Octavian Calmîc a cerut secretarilor de stat ca în termen de până la 15 decembrie curent, să fie elaborat un plan detaliat de acțiuni în caz de precipitații abundente sau alte cataclisme, care afectează deplasarea transportului sau asigurarea cu curent electric a localităților, instituțiilor și întreprinderilor. În context, s-a solicitat ca până la termenul dat să fie stabilite componența echipelor de intervenție rapidă, numărul unităților de tehnică, depozitat materialul antiderapant necesar, etc.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a solicitat factorilor de decizie din cadrul instituției sensibilizarea autorităților publice locale de nivelul doi în vederea stabilirii unor relații contractuale, la necesitate, cu agenții economici și persoanele fizice din teritoriu, care au unități de tehnică specială, privind implicarea acestora, la necesitate, în lucrările de deszăpezire a căilor de acces atât spre localități, cât în perimetrul acestora. 

La compartimentul energetic a fost solicitat atragerea în activitatea centrului a reprezentanților operatorilor de pe piață pentru o coordonarea mai operativă a acțiunilor desfășurate de echipele de intervenție, precum și schimbul reciproc de informații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău