Maia Sandu a avut o întrevedere cu Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei, Thomas Mayr-Harting

  • 03 Iunie 2021 10:54
Maia Sandu a avut o întrevedere cu Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei, Thomas Mayr-Harting

Președinta Maia Sandu a avut în această dimineață o întrevedere cu mai mulți mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, ce fac parte din delegația condusă de Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, aflat într-o vizită de informare în Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.

Au fost discutate principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al președinției. „Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a subliniat Maia Sandu.

De asemenea, a fost pusă în discuție situația pandemică și situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, precum și necesitatea asigurării liberei circulații, potrivit comunicatului de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău