Mai multe microbuze și autobuze vor pleca spre localitățile din țară în perioada sărbătorilor de Paști

  • 26 Aprilie 2019 10:34
Mai multe microbuze și autobuze vor pleca spre localitățile din țară în perioada sărbătorilor de Paști

Numărul curselor pe rutele interurbane a fost suplinit în perioada Sărbătorilor Pascale în legătură cu creșterea fluxului de călători. Astfel, astăzi și mâine, din capitală vor porni mai multe microbuze și autobuze spre localitățile din țară, pentru a transporta pasagerii care aleg să petreacă Paștele alături de rude, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Ion Andrușca, director adjunct al Gării auto Nord din capitală, a precizat că astăzi și mâine vor fi operate circa 150 - 180 de curse suplimentare. Pentru asta au fost deja pregătite mijloacele de transport necesare. Ion Andrușca a mai adăugat că din experiența anilor precedenți, în ajunul Paștelui numărul călătorilor crește cu 25-30 la sută.

Iurie Chirilă, șeful filialei Gara Sud-Vest din Chișinău, a declarat că instituția dispune de autobuze și microbuze suplimentare care staționează pe teritoriul autogării și care sunt scoase la linie în funcție de necesitate, pe rutele unde este un număr mai mare de călători. Printre localitățile spre care vor circula curse suplimentare se numără Leova, Vulcănești, Bujor. Totuși, potrivit sursei citate, în ultimii ani numărul călătorilor este în scădere.

În acest an, Paștele este sărbătorit pe 28 aprilie. Cu această ocazie, bugetarii vor avea o minivacanță de cinci zile.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău