Liuba Șova contestă corectitutdinea alegerii lui Vladimir Țurcan în fruntea Curții Constituționale

  • 19 August 2019 22:07
Liuba Șova contestă corectitutdinea alegerii lui Vladimir Țurcan în fruntea Curții Constituționale

Una dintre judecătoarele Curții Constituționale, Liuba Șova, contestă corectitutdinea alegerii fostului deputat socialist, Vladimir Țurcan, în fruntea instanței și declară că aceasta ar fi fost aranjată, iar decizia ar fi fost luată din timp și în altă parte, decât la Înalta Curte.

Ea a declarat la TV 8 că primit un mesaj ieri, de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar în schimb, acesta o va numi președintă în absența lui.

Ea a mai spus că a fost înaintată la funcția de președinte de către judecătorul Nicolae Roșca și că a acumulat 2 voturi, dintre care unul a fost al ei însăși. Restul 4 voturi au mers spre candidatura lui Vladimir Țurcan, care s-a propus singur.

”Informația prezentată poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii Președintelui CC, pentru a evita încă o lovitură puternică asupra credibilității acestei instituții”, a comentat declarațiile Liubei Șova ministra Justiției, Olesea Stamate.

Potrivit ei, dezvăluirile magistratei Curții Constituționale demonstrează gravitatea situației, iar organele competente trebuie să se autosesizeze imediat și să investigheze dacă au fost sau nu tentative de a influența judecătorii Curții Constituționale, iar persoanele implicate să fie deferite justitiei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău