La Hâncești a început depunerea dosarelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat

  • 15 Ianuarie 2020 08:41
La Hâncești a început depunerea dosarelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat

Începând de astăzi și până pe 24 ianuarie, se pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în susținerea candidaților la funcția de deputat în Circumscripția electorală uninominală numărul 38, de la Hâncești. Actele se depun la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Hâncești din municipiul Hâncești, transmite IPN.

Potrivit programului calendaristic, Consiliul Electoral de Circumscripției are la dispoziție trei zile să decidă asupra înregistrării grupurilor de inițiativă.

Numărul semnăturilor necesare se ridică la maxim 1000 pentru candidații bărbați și la cel mul 500, în cazul femeilor. Documentele de înregistrare a candidaților vor fi recepționate până pe  13 februarie, inclusiv. Ulterior, organul electoral are la dispoziție șapte zile pentru examinarea dosarului și înregistrarea candidatului.

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie 2020 desfășurarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție. Alexandru Botnari a fost ales primar al municipiului Hâncești în turul doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău