Jose Manuel Barroso a ținut un discurs la Palatul Național

  • 30 Noiembrie 2012 15:16
Jose Manuel Barroso a ținut un discurs la Palatul Național

Republica Moldova are perspective europene, dar trebuie să continuie reformele începute, a declarat vineri, 30 noiembrie, într-un discurs public susținut la Palatul Național președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite Radio Chișinu.

Republica Moldova are perspective europene, dar trebuie să continue reformele începute, a declarat astăzi într-un discurs public  președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. El a afirmat că Bruxelles-ul va continua să sprijine parcursul european al Chișinăului, iar premierul Vlad Filat a dat asigurări că acesta este unul ireversibil, transmite Radio Chișinău.

Republica Moldova este o țară europeană și își va atinge scopul de integrare în Uniunea Europeană dacă va menține ritmul reformelor începute, a lăsat să se înțeleagă președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la Palatul Național din Chișinău, unde au fost invitate aproape 2.000 de persoane - politicieni și funcționari de stat.
  
Nu există nici o îndoială că Moldova aparține Europei și că deja împărtășește o cultură, o limbă și o istorie comună cu Uniunea Europeană. Vreau să vă asigur de faptul că Uniunea Europeană va continua să fie alături de voi, de poporul Moldovei, în procesul de realizare a planurilor Dvs. ambițioase de reformă. Dacă veți  menține viteza și veți aprofunda reformee, sunt convins că alegerea voastră europeană va aduce rezultate, a declarat Jose Manuel Barroso.
 
Jose Manuel Barroso a menționat că la la sfârșitul anului viitor Republica Moldova  ar putea semna Acordul de asociere și cel de creare a zonei de liber schimb cu Uniunea Europeană. El a amintit, de asemenea, că Republica Moldova a intrat în a doua fază a Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize, însă trebuie să mai îndeplinească un șir de condiții ca cetățenii moldovene să poată călători fără vize în spațiul comunitar.
 
”Liberalizarea este legată de progresul  în lupta împotriva corupției și de reforma sistemului judiciar, reforme de care vor beneficia în mod direct moldovenii. Sunt bucuros să văd că guvernul a decis să abordeze aceste probleme, dar trebuie acționat în continuare, a menționat Jose Manuel Barroso 
 
Referindu-se lasoluționarea crizei transnistrene, el a declarat că aceasta reprezintă  una din prioritățile politicii externe a Uniunii Europene.

Comuniștii au boicotat discursul președintelui Comisiei Europene pe care l-au acuzat că ar fi avocatul Alianței pentru Integrare Europeană, pe care ei o consideră ilegală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău