Joe Biden intenționează să reînnoiască luni restricțiile de călătorie în SUA

  • 25 Ianuarie 2021 08:33
Joe Biden intenționează să reînnoiască luni restricțiile de călătorie în SUA

Președintele SUA, Joe Biden, intenționează să reînnoiască luni restricțiile de călătorie în SUA pentru persoanele care nu au cetățenie americană și care s-au deplasat recent în Marea Britanie, Uniunea Europeană și Brazilia, informează AFP și dpa citând informații furnizate de un oficial al Casei Albe, potrivit Agerpres.

Pe lângă reînnoirea acestor restricții, președintele Biden va extinde de asemenea interdicția pentru călătorii care au fost recent în Africa de Sud, unde a apărut o tulpină a virusului care se transmite mai ușor.

Aceste decizii fac parte din planul noii administrații americane de combatere a pandemiei de COVID-19.

Casa Albă informase deja că administrația intenționează să reînnoiască restricțiile de călătorie pentru care fostul președinte Donald Trump a dispus încetarea aplicării începând de marți.

'Odată cu înrăutățirea pandemiei și apariția unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricțiile impuse călătoriilor internaționale", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

'La sfatul echipei noastre medicale, administrația nu intenționează să ridice aceste restricții (pe 26 ianuarie). De fapt, planificăm să consolidăm măsurile de sănătate publică ce privesc călătoriile internaționale pentru a atenua și mai mult răspândirea COVID-19 ", a adăugat Psaki.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău