Igor Dodon, despre declarațiile lui Aureliu Ciocioi: Probabil au fost interpretate greșit

  • 10 Februarie 2020 10:50
Igor Dodon, despre declarațiile lui Aureliu Ciocioi: Probabil au fost interpretate greșit

„Din câte am înțeles, dumnealui s-a referit la misiunea de pacificare, probabil au fost interpretate greșit unele declarații”. Așa a comentat președintele Igor Dodon declarațiile ministrului de externe, Aureliu Ciocoi, care a spus că în timpul evenimentelor din 1992 „intervenția militară a Federației Ruse în conflictul de la Nistru a avut drept scop doar oprirea vărsării de sânge”, transmite IPN.

Declarațiile au fost făcute luni, după ședința conducerii de vârf a țării. Și ministrul Ciocoi a precizat într-un interviu că au loc interpretări și distorsionări ale sensului celor spuse de el. Potrivit șefului diplomației moldovenești, „ceea ce a urmat după, vine să confirme că, din păcate, nu există o abordare generală, unică, națională”. Potrivit lui, nu s-a făcut o analiză profundă a ceea ce s-a întâmplat din 1990 până în 1992 iulie, când a fost semnat acordul de încetare a focului între președintele rus, Boris Elțin, și Mircea Snegur, președintele de atunci al Republicii Moldova.

La un alt subiect – revendicările veteranilor formulate la o acțiune de protest, Igor Dodon a spus că are informații că Guvernul a decis să accepte câteva dintre acestea. „Există o platformă, Consiliul National al Veteranilor, în frunte cu domnul Gaiciuc. Tot ceea ce consideră necesar Guvernul și poate fi acceptat va fi acceptat, dar să continue discuțiile pe platforma respectivă”, a spus Igor Dodon.

Veteranii cer autorităților înființarea pe lângă Guvern a unui departament al veteranilor, care ar avea ca misiune restabilirea înlesnirilor pentru veterani oferite de către primul Parlament.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău