Iarna siberiană începe în noiembrie

  • 05 Aprilie 2014 10:20
Iarna siberiană începe în noiembrie

După anexarea Crimeei, care le-a luat piuitul SUA, NATO, UE, globul pământesc privește spre următoarea țintă sigură a Rusiei: Republica Moldova. Despre Moldova se vorbește în senatul american, în parlamentul European și, mai mult ca sigur, în laboratoarele geopolitice diabolice ale Kremlinului. Toată lumea se așteaptă ca rușii să-și încordeze încă…

După anexarea Crimeei, care le-a luat piuitul SUA, NATO, UE, globul pământesc privește spre următoarea țintă sigură a Rusiei: Republica Moldova. Despre Moldova se vorbește în senatul american, în parlamentul European și, mai mult ca sigur, în laboratoarele geopolitice diabolice ale Kremlinului. Toată lumea se așteaptă ca rușii să-și încordeze încă o dată mușchii ca să-și “protejeze” vorbitorii de limbă rusă din Moldova. Armata lor cu numărul 14 este deja aici, în Transnistria. Nu au decât să le trimită niște uniforme kaki, fără semne distinctive și să le dea ordin să treacă Nistrul într-o misiune de protecție a grăitorilor limbii lu’ Pușkin. Nu cred că moldovenii s-ar mira tare dacă într-o bună zi circulația de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău ar deveni oleacă mai aglomerată din cauza tancurilor rusești. De altfel, nu cred că s-ar numi Ștefan cel Mare – bulevard Lenina ar fi mai potrivit în această situație.

VIN RUȘII, NU VIN RUȘII…

Numai că acest moment se lasă așteptat, iar moldovenii se trezesc în fiecare dimineață, privesc pe geam și… nimic. Tot Moldova. Niciun steag rusesc, niciun apărător al limbii rusești cu automatul atârnat de gât. De ce ne țin în suspans? De ce nu vin odată? Așteptarea este atât de chinuitoare… Cum de ce, oameni buni? Rușii nu au nevoie să vină cu armata într-o țară cucerită deja. Moldova este a Rusiei. Rusia deține în Moldova bănci, aeroportul din Chișinău, cele mai urmărite televiziuni din Moldova sunt rusești și multe altele. Dar, cel mai important, Rusia are de partea sa aproape jumătate din populația țării. Iar aici nu-i am în vedere pe vorbitorii nativi de rusă. Moldovenii cu mintea intoxicată și ștearsă de atâta propagandă țin cu ursul, pardon, cu rusul!

29% PENTRU AIE < 34% PENTRU COMUNIȘTI

În timp ce noi ne perpelim așteptând să vedem tehnica militară coborând cele 7 coline ale Chișinăului, rușii sunt răbdători. Ah, dar voi tot nu v-ați prins ce așteaptă rușii? Ha! Simplu. Alegerile parlamentare din luna noiembrie, anul acesta. Dragi moldoveni cu mintea trează, viitorul este sumbru. Am revăzut rezultatele unor sondaje politice și m-am îngrozit. Moldovenii ar vota în proporție de 34 la sută pentru comuniști și doar 29 la sută ar fi pentru așa numiții democrați aflați la putere. Cifrele sunt ale Institutului de Politici Publice de la Chișinău. Le dau crezare și, încă o dată, mă înfior. Sondajul este datat cu luna noiembrie a anului trecut. Cu alte cuvinte, încă nu apăruse scandalul apartamentelor aproape “pi dijeaba”, încă nu se iscase problema taxelor nesimțit de mici pentru mașini de “ne-lux”, încă nu slăbise atât de mult leul moldovenesc, încă multe astfel de “ghidușii” d’ale deputaților care vor trage greu la cântarul electoral nu erau cunoscute. Sunt foarte curios să văd cum arată acum dorințele de vot ale moldovenilor. De fapt, nu! Nici nu vreau să-mi închipui…

BILETE DOAR DUS SPRE EUROPA

Rușii, se pare, își freacă mâinile în tihnă. Deputații moldoveni din AIE nu trebuie plătiți. Ei le fac toată munca gratuit. În noiembrie 2014, în prag de iarnă, când rușii or să ne taie gazele, când canalele de televiziune rusești or să ne intoxice cu reportaje bine făcute va fi al naibii de greu să-i convingi pe moldoveni că ne va fi bine în Europa. În plus, în noiembrie este frig. Cine va ieși în stradă să-i mai apere pe corupții care s-au îngrășat atât de mult în patru ani? Ne așteaptă o iarnă grea, siberiană, dragi moldoveni cu mintea întreagă. S-ar putea să înceapă chiar cu luna lui noiembrie. Eu zic să vă pregătiți, cel puțin sufletește, pentru… a vă lua zborul în țările calde din Uniunea Europeană. Din mai se va putea doar cu pașaport biometric!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău