Hassan Rouhani: Iranul nu va porni un război împotriva niciunei țări

  • 18 Iunie 2019 11:35
Hassan Rouhani: Iranul nu va porni un război împotriva niciunei țări

Iranul nu va porni un război împotriva niciunei țări, a declarat marți președintele iranian Hassan Rouhani, la o zi după ce Statele Unite au annțat că vor trimite trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor între Washington și Teheran, relatează site-ul agenției Reuters.

"Iranul nu va porni un război împotriva niciunei țări. Cei cu care ne confruntăm sunt un grup de politicieni cu puțină experiență", a declarat Rouhani.

Penatagonul a anunțat luni că Statele Unite vor trimite 1.000 de militari și alte resurse către Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor în creștere cu Iranul.

Două petroliere, unul norvegian și altul japonez, au fost atacate joi dimineață în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite. 

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite și a aliaților săi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău