Fost KGB-ist de la Tiraspol, anunțat în căutare internațională, rector la o universitate din Moscova

  • 11 Octombrie 2016 00:49
Fost KGB-ist de la Tiraspol, anunțat în căutare internațională, rector la o universitate din Moscova

Fostul colaborator al serviciilor secrete transnistrene, Dmitri Soin, anunțat în căutare de instituțiile de drept din Republica Moldova acum 20 de ani, pentru omor, a devenit rector al unei instituții private de învățământ superior din Moscova – Institutul European de Drept JUSTO – acreditată de Ministerul rus al Educației.

Dmitri Soin preia această funcție de la Serghei Baburin, fost vicepreședinte al Dumei de Stat și lider al partidului „Uniunea Poporului din întreaga Rusie”, potrivit portalului Tiras.ru

Anunțat în căutare înternațională, Dmitri Soin a făcut carieră în KGB-ul de la Tiraspol, ca responsabil pentru securitatea politică a regiunii separatiste transnistrene, iar în 2010 a devenit deputat în legislativul local, datorită organizației de tineret „Prorîv”, pe care tot el a creat-o. La sfârșitul anului 2011, a intrat în conflict cu noul lider al administrației de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc, pentru că în timpul alegerilor l-a susținut pe Igor Smirnov.

În primăvara anului 2013, Soin s-a văzut obligat să plece în Ucraina, unde a fost reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei, însă, până a fi extrădat în Republica Moldova, a reușit să evadeze și s-a refugiat în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău