Thailanda | Explozia unei bombe, atașată unei motociclete a luat viața a trei oameni și a rănit alți 21

  • 28 Mai 2019 09:55
Thailanda | Explozia unei bombe, atașată unei motociclete a luat viața a trei oameni și a rănit alți 21

Doi civili au fost uciși luni seara în explozia unei bombe într-o piață din sudul Thailandei, pentru a răzbuna moartea unui șef al rebelilor separatiști musulmani în cursul unui raid efectuat în dimineața aceleiași zile, a anunțat marți armata, citată de AFP.

Bomba, atașată unei motociclete, a fost declanșată de la distanță printr-un sistem radio într-un moment în care piața Pattani era plină.

Colonelul Thanawee Suwannathat, purtătorul de cuvânt al armatei în extremul sud al Thailandei, a acuzat rebelii că s-au răzbunat astfel pentru un raid al armatei din cursul dimineții contra unui lider al rebelilor în provincia vecină Yala.

Acesta, în vârstă de 37 de ani, a fost ucis în respectivul raid, iar doi membri ai forțelor de securitate au fost răniți, precizează armata.

Totodată, în plus față de femeia și adolescentul de 14 ani uciși în piață, "21 de oameni, dintre care patru membri ai forțelor de ordine, au fost răniți în explozia bombei".

Duminică seara, explozia unei bombe în provincia Songkhla a ucis un polițist, într-un loc în care forțele de ordine se pregăteau să instaleze un punct de control.

Din 2004, Thailanda, țară majoritar budistă, se confruntă cu o insurgență separatistă în mai multe provincii cu majoritate musulmană de la frontiera cu Malaezia, un conflict soldat cu aproape 7.000 de morți, în mare parte civili.

Dar atentatele au devenit mai rare după lovitura de stat din 2014. În total, 218 persoane au fost ucise în 2018 față de aproape 900 în 2007, conform organizației Deep South Watch.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău