Expert: Igor Dodon este lipsit de diplomație și este dispus să urmeze orbește interesele Moscovei (Ora de Vârf)

  • 07 Martie 2017 17:00
Expert: Igor Dodon este lipsit de diplomație și este dispus să urmeze orbește interesele Moscovei (Ora de Vârf)

Insistența cu care președintele Igor Dodon promovează renegocierea Acordului de Asociere în format trilateral, cu implicarea Federației Ruse, dă dovadă de lipsă de diplomație din partea șefului statului. Opinia a fost exprimată de analistul Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

În opinia lui Vlad Țurcanu, președintele Igor Dodon ar fi trebuit mai întâi să discute teza de renegociere a  Acordului de Asociere cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola. În același timp, analistul politic consideră că prin aceste declarații președintele Igor Dodon promovează interesele Rusiei.

Fostul consilier prezidențial mai crede că Igor Dodon este dispus să urmeze orbește orice teorie care i se insuflă de la Moscova și că ar avea o problemă cu modul în care operează în termeni democratici Uniunea Europeană.

”Pe Igor Dodon îl sperie regulile și, de aceea, și a pledat recent pentru ca să i se mărească atribuțiile, pentru că nu este obișnuit să funcționeze într-un câmp democratic, unde multe dintre instituții sunt autonome și au partea lor de competență pentru domeniile respective”, a declarat Vlad Țurcanu.

Amintim că șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a exclus posibilitatea unui dialog în format trilateral Bruxelles – Chișinău – Moscova, sugerat de președintele Igor Dodon. Diplomatul european a declarat, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că UE are relații bilaterale cu Republica Moldova și că este gata să discute în continuare în acest format.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău