ELECTORALA 2019 | Poliția a oferit informații despre incidentele în care au fost implicați Dinu Plîngău sau Valeriu Munteanu și anunță că un automobil care aparține fiului unui concurent electoral a ars

  • 29 Ianuarie 2019 13:39
ELECTORALA 2019 | Poliția a oferit informații despre incidentele în care au fost implicați Dinu Plîngău sau Valeriu Munteanu și anunță că un automobil care aparține fiului unui concurent electoral a ars

Un automobil, care aparține fiului unui concurent electoral din circumscripția uninominală Bălți, a ars noaptea trecută pe strada Mihai Eminescu din oraș. Poliția suspectează că ar fi vorba despre o incendiere, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a declarat că oamenii legii au fost sesizați aproape de ora 01.00. La locul faptei au fost depistate urme de benzină și chibrituri. În funcție de suma calculată a prejudiciilor, acțiunea va fi calificată juridic. Șeful Poliției nu a oferit detalii despre apartenența politică a concurentului electoral.

Alexandru Pînzari s-a referit și la incendierea unui autocar în Ceadâr-Lunga, pe 26 ianuarie, la o parcare din oraș, precizând că acest caz nu are conotație politică, după cum s-a vehiculat în spațiul public. Versiunile pe care le examinează poliția sunt legate de concurența în activitatea de transportare a călătorilor. Părțile vătămate le-au spus oamenilor legii că pe 15 ianuarie au anunțat micșorarea cu 50% a prețului biletelor spre Turcia, iar ca urmare s-au ales cu amenințări de la concurenți. Menționăm că socialistul Ion Ceban a declarat că incendiul a fost unul intenționat, iar motivul ar fi că în acest autocar a fost filmat un spot electoral al PSRM.

Șeful Direcției generale securitate publică, Marin Maxian, s-a referit la incidentul de la Edineț, din 27 ianuarie, unde un candidat la alegerile parlamentare a declarat că a fost agresat fizic și verbal de către trei persoane. Poliția le-a identificat și audiat. Concurentului electoral i-a fost înmânată îndreptarea pentru stabilirea gradul leziunilor cauzate, de care depinde calificare juridică a acțiunilor. Menționăm că este vorba despre candidatul Blocului „ACUM”, Dinu Plîngău.

Cât privește incidentul de la Orhei, din 26 ianuarie, unde o persoană care însoțea un concurent electoral a acuzat că a fost agresată fizic și verbal de câteva femei, Marin Maxian a comunicat că au fost aplicate sancțiuni pentru huliganism nu prea grav. Menționăm că este vorba despre Valeriu Munteanu, candidatul Blocului „ACUM”, care s-a lansat la Orhei a fost întâmpinat de un grup de persoane care l-au huidiuit. Ulterior, politicianul a anunțat că împreună cu alți colegi de la „ACUM” au depus plângeri împotriva acestor oameni, acuzând că ar fi fost agresați. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău