Echinocțiul de primăvară 2019 | Astăzi ia sfârșit iarna astronomică

  • 20 Martie 2019 09:40
Echinocțiul de primăvară 2019 | Astăzi ia sfârșit iarna astronomică

Primăvara își face simțită prezența, în mod oficial, odată cu echinocțiul de primăvară va avea loc pe data de 20 martie.

Asfel, echinocțiul de primăvară este un fenomen ce va avea loc în timpul zilei de miercuri, la ora 23:58. Odată cu începerea echinocțiului de primăvară, în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic, iar aceasta durează aproximativ 92 de zile.

Acest fenomen marchează momentul în care Soarele, în mișcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, iar ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

În timpul echinocțiului de primăvară cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale. Există 2 fenomene de echinocțiu: cel al primăverii și cel al toamnei. În momentul începerii echinocțiului de toamnă, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău