Dosarul lui Ilan Șor | Ce spune Centrul de Expertize Judiciare despre documentul solicitat de avocatul deputatului

  • 05 Februarie 2020 13:09
Dosarul lui Ilan Șor | Ce spune Centrul de Expertize Judiciare despre documentul solicitat de avocatul deputatului

Centrul Național de Expertize Judiciare solicită materiale suplimentare pentru formularea concluziei în dosarul deputatului Ilan Șor. „La moment, efectuarea expertizei economico-financiare judiciare prenotate este suspendata, în legătură cu necesitatea prezentării de către ordonator a unor materiale suplimentare pentru examinare”, potrivit unui comunicat al Centrului.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al instituției, Centrul amintește că, potrivit legislației în vigoare, "dacă expertului judiciar nu i se prezentă materiale suficiente pentru formularea concluziilor sau dacă întrebările puse depășesc cadrul cunoștințelor lui de specialitate, el este obligat sa refuze de a face concluzii".

"Expertul trebuie să comunice în scris despre aceasta organului sau instanței care a dispus expertiza judiciară, cu indicarea motivelor respective. Expertiza economico-financiară judiciară va fi finalizată și expediată instanței doar în cazul prezentării de către ordonator a materialelor suplimentare solicitate", menționează specialiștii.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherie, dar a rămas în libertate, deoarece decizia instanței intră în vigoare după ce este examinată de Curtea de Apel Cahul. Ședințele acesteia sunt amânate mereu, deja au trecut doi ani, iar cauza însă nu a început a fi examinată în fond. În septembrie 2018, avocații lui Șor au obținut ca dosarul lui să fie trimis spre expertiză economico-financiară judiciară, care însă nu a fost realizată.
Aflându-se în libertate, Șor a devenit deputat al Parlamentului împreună cu alte șase persoane din partidul său. Pe 14 iunie 2019, imediat după ce PDM a anunțat că se retrage în opoziție, Ilan Shor a părăsit R.Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău