Ucraina a lansat unul dintre cele mai intense bombardamente de până acum asupra regiunii rusești Belgorod

  • 13 Mai 11:03
Ucraina a lansat unul dintre cele mai intense bombardamente de până acum asupra regiunii rusești Belgorod

Cel puțin 15 persoane au fost ucise și 20 rănite, aseară, în orașul Belgorod, atunci când o clădire de locuințe a fost lovită de fragmentele unei rachete ucrainene care fusese doborâtă de antieriana rusă, transmite Reuters. Ministerul rus al Apărării a spus că Ucraina a lansat cel puțin 12 rachete asupra regiunii Belgorod, în ceea ce a numit un atac terorist asupra zonelor rezidențiale, transmite Radio Romțnia.

Atât Rusia, cât și Ucraina neagă că ar ținti obiective civile. Kievul spune că atacurile sale vizează armata rusă, precum și infrastructura energetică și de transporturi și sunt un răspuns la numeroasele bombardamente rusești.

Regiunea Belgorod se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, unde rușii au lansat o incursiune transfrontalieră în urmă cu câteva zile și au capturat cel puțin nouă sate. Comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Serski, a spus că forțele sale se află în dificultate în zona Harkov.

În cazul în care rușii avansează mai mult, orașul Harkov, al 2-lea ca mărime al Ucrainei, va ajunge în raza artileriei lor. Prin atacurile din Harkov, Rusia pare să încerce să profite de superioritatea sa numerică și să forțeze Ucraina să mute trupe din alte părți ale frontului.

Totodată, Vladimir Putin anunțase în martie că Rusia ar putea încerca să creeze o zonă tampon la graniță pentru a opri bombardamentele asupra Belgorodului. Regiunea Harkov fusese eliberată de ucraineni în urma unei ofensive fulger în toamna lui 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău