Militarii din R.Moldova și SUA au executat salturi cu parașuta în cadrul exercițiului „Swift Response-2024”

  • 13 Mai 12:52
Militarii din R.Moldova și SUA au executat salturi cu parașuta în cadrul exercițiului „Swift Response-2024”

Militarii moldoveni și americani vor executa în perioada 13-14 mai, antrenamente de desantare în cadrul exercițiului „Swift Response”, informează Ministerul Apărării. 

 
Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonel Ion Coțofană, peste 200 de militari moldoveni și americani vor efectua sărituri din două aeronave militare C-130 Hercules, din dotarea Forțelor Armate SUA, folosind sistemul de parașute MC6/T-11.
 
Militarii Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, precum și militarii din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite ale Americii, vor efectua sărituri demonstrative în masă, de la o altitudine de 350 metri, în perimetrul zonelor din apropierea localităților din raioanele Florești și Fălești.
 
Sursa a specificat că toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor care se vor desfășura vor fi respectate fără a perturba activitatea publică.
 
Pe parcursul desfășurării exercițiului, până pe 16 mai, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul țării.
 
Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capacităților și ridicarea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor și procedeelor moderne de pregătire militară individuală și colectivă.
 
„Swift Response” face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și este destinat forțelor speciale moldo-americane. Armata Națională participă la exercițiile „Defender Europe” începând cu anul 2021.
 
Exercițiul ,,Swift Response-2024″ are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău