Israel și România au semnat un acord de furnizare de grâu în situații de urgență

  • 13 Mai 13:42
Israel și România au semnat un acord de furnizare de grâu în situații de urgență

În ideea consolidării securității alimentare a Israelului, ministrul Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică la București un memorandum de înțelegere cu privire la furnizarea de grâu în situații de urgență, informează agenția de presă TPS, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în schimbul grâului, Israelul va furniza României tehnologie și expertiză agricolă.

"În perioada actuală de incertitudine globală și conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziția Israelului un canal suplimentar de import, în special în situațiile de urgență", a declarat Avi Dichter.

Acordul cu România vine după alte acorduri similare cu Uzbekistanul, Azerbaidjanul și Morocul, toate având drept obiectiv diversificarea surselor de aprovizionare cu grâu, după criza globală provocată de invazia rusească din Ucraina.

Cu prilejul vizitei sale la București, ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, Florin Barbu, precum și cu liderul comunității evreiești, Silviu Vexler, și cu liderii Camerei de Comerț și Industrie România Israel. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău