Doi polițiști, reținuți pentru că ar fi încercat să corupă magistrați de la CSJ

  • 13 Februarie 2016 11:01
Doi polițiști, reținuți pentru că ar fi încercat să corupă magistrați de la CSJ

Un angajat al Direcției de Poliție din municipiul Chișinău și unul al Inspectoratului de Poliție Botanica sunt cercetați penal într-un dosar de corupție.

 Potrivit informațiilor operative, aceștia au încercat să corupă unii magistrați ai Curții Supreme de Justiție (CSJ) pentru a emite o decizie în favoarea unei persoane condamnate anterior la opt ani de detenție, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, suspecții le-ar fi propus magistraților nouă mii de euro pentru această decizie. Totodată, ei sunt suspectați de trafic de influență și extorcarea mijloacelor bănești în sumă de 10,5 mii de euro de la petiționar, cu intentarea ilegală a unei cauze penale pe numele intermediarului, în scopul de a-l intimida și a-l impune să întoarcă banii refuzați de magistrații CSJ, dar cu un adaos de 1,5 mii de euro.

Potrivit polițiștilor, persoana în privința căreia a fost fabricată cauza penală, a depus o plângere la Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, prin care a denunțat faptul tentativei de corupere a magistraților CSJ și acțiunile ilegale ale polițiștilor. Ca urmare a investigațiilor efectuate la sediul Inspectoratului de poliție al sectorului Botanica a fost documentat controlul transmiterii unei sume de șapte mii de euro, suma constituind doar prima tranșă din cele 10,5 mii de euro extorcate.

Recent oamenii legii i-au reținut pe cei doi suspecți, în timpul primirii celei de-a doua tranșe în sumă de două mii de euro. În prezent cei doi sunt reținuți și se află în izolator, iar angajatul Inspectoratului de Poliție a fost audiat în calitate de bănuit.

Pe numele bănuiților au fost intentate mai multe cauze penale în baza articolelor Codului Penal ce se referă la participarea la infracțiune, corupere pasivă, corupere activă și trafic de influență.Dacă va fi dovedită vinovăția acestora, suspecții  riscă până la șapte ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău