DOC | În R.Moldova vor fi deschise 35 de secții de votare în cadrul referendumului pentru familie din România

  • 02 Octombrie 2018 12:31
DOC | În R.Moldova vor fi deschise 35 de secții de votare în cadrul referendumului pentru familie din România

În Republica Moldova vor fi deschise 35 de secții de votare, dintre care 12 la Chișinău în cadrul referendumului pentru familie din România, care se va desfășura la 6 și 7 octombrie, a anunțat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

El a precizat că secțiile de votare vor fi asigurate cu număr suficient de buletine și că la stabilirea numărului de secții de votare s-a luat în calcul posibilitatea unui număr mare de alegători. Daniel Ioniță și-a exprimat încrederea că nu se vor forma cozi, ca în cazul altor scrutine, inclusiv pentru că exercițiul electoral se va desfășura pe parcursul a două zile.

Amintim că cetățenii români sunt chemați la referendum în vederea modificării unor prevederi din Constituție ce țin de căsătorie. 

Potrivit textului de revizuire, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea liber consimțită între soți, cum este în prezent.

Unde pot vota cetățenii români din R.Moldova la Referendumul pentru revizuirea Constituției privind redefinirea familiei

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău