Dmitri Peskov a calificat drept iresponsabile afirmațiile procurorului Muntenegrului

  • 20 Februarie 2017 13:53
Dmitri Peskov a calificat drept iresponsabile afirmațiile procurorului Muntenegrului

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat drept iresponsabile afirmațiile procurorului Muntenegrului, Milivoje Katnić, potrivit cărora organele oficiale ale puterii din Rusia au pregătit lovitura de stat din această țară.

Procurorul special muntenegrean a afirmat duminică că organe de stat ruse sunt implicate în tentativa de complot dejucată în ziua alegerilor parlamentare din octombrie care a avut ca obiectiv să împiedice aderarea Muntenegrului la NATO.

El a declarat într-un interviu acordat mai multor media locale că până în prezent a avut dovezi că structurile naționaliste din Rusia se află în spatele complotului, dar acum acestea arată că și organele de stat ruse sunt implicate la un anumit nivel.

Parchetul muntenegrean suspectează în total 25 de persoane, în principal cetățeni sârbi și doi ruși, că au pregătit misteriosul puci de la 16 octombrie, ziua alegerilor parlamentare.

Mai mulți suspecți au fost arestați, dar cei doi cetățeni ruși, bănuiți că au fost organizatorii, sunt căutați de justiția locală.

Potrivit magistratului, este vorba despre Eduard Șișmakov, care în 2014 era "adjunctul atașatului militar rus în Polonia" și care a operat în acest complot sub numele Eduard Șirokov, precum și despre un anume Vladimir Nikolaievici Popov.

Procurorul a subliniat că "unicul motiv al acestor structuri" a fost de "a împiedica Muntenegrul să intre în NATO".

Această țară din Peninsula Balcanică urmează să ratifice în acest an aderarea la Alianța Nord-Atlantică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău