Discuțiile pe marginea alegerilor prezidențiale au continuat și astăzi

  • 17 Iulie 2013 12:24
Discuțiile pe marginea alegerilor prezidențiale au continuat și astăzi

Discuțiile pe marginea alegerilor prezidențiale, programate pentru 16 martie, au continuat și astăzi.

Partidul socialiștilor, ale cărui voturi ar putea fi decisive, a invitat Partidul Comuniștilor la negocieri, în timp ce unicul candidat, Nicolae Timofti, își continuă întâlnirile cu parlamentarii.

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin a acceptat să se întâlnească, mâine dimineață, cu președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Întâlnirea a fost solicitată de acesta din urmă, care și-ar dori consultări pe tema alegerilor prezidențiale din 16 martie. Potrivit lui Igor Dodon, formațiunea sa și cea comunistă ar putea găsi  puncte de vedere comune pentru a demonstra că, cităm, „opoziția poate fi mai coerentă și mai responsabilă decît guvernarea”.

Pe de altă parte, comuniștii au anunțat că nu vor participa la vot, nu vor recunoște legitimitatea acestuia și, mai mult, au amenințat cu o manifestație masivă pe 16 martie. Guvernul s-a reunit astăzi pentru a discuta despre măsurile pe care le va lua pentru a asigura ordinea și liniștea publică în ziua alegerilor.

Unicul candidat în alegerile de vineri, Nicolae Timofti,  este susținut de 58 de deputați ai Alianței pentru Integrare Europeană, dar mai are nevoie de trei voturi, poate și de al deputatului independent, Mihai Godea, cu care s-a întâlnit astăzi. Mihai Godea a declarat după întrevederea cu Nicolae Timofti că Partidul Acțiunea Democrată, al cărui președinte este, va decide mâine cum va vota la scrutinul din 16 martie.

Între timp, Nicolae Timofti a fost acuzat de politicianul Sergiu Mocanu că ar face parte dintr-un grup de interese subordonat prim-vicepreședintelui democrat al Parlamentului, Vladimir Plahotniuc.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău