Decizia României de creștere a bugetului armatei, "un exemplu"

  • 16 Ianuarie 2015 13:05
Decizia României de creștere a bugetului armatei,

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a apreciat decizia României de a suplimenta cheltuielile militare și a spus că va da acest exemplu și celorlalte țări aliate.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că alianța își va întări eforturile de combatere a terorismului în urma recentelor atacuri de la Paris, informează Radio România Actualități.

În declarația comună de presă cu președintele Klaus Iohannis, el a mulțumit României pentru participarea la misiunea din Kosovo, și în special la operațiunile anti-teroriste din Afganistan.

"Ceea ce faceți dumneavoastră în Afganistan este o luptă împotriva terorismului de fapt, pentru că motivul pentru care NATO și România se află în Afganistan este pentru a preveni faptul că Afganistan era raiul teroriștilor și asta ne-am propus să distrugem. Am făcut ca Afganistanul să nu mai fie raiul teroriștilor astăzi.

"Ceea ce s-a întâmplat în Paris săptămâna trecută ne susține în ideea că NATO trebuie să continue războiul global și efortul global de a lupta împotriva terorismului", a spus Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a apreciat decizia României de a suplimenta cheltuielile militare și a spus că va da acest exemplu și celorlalte țări aliate pentru a le convinge să aloce mai mulți bani apărării .

Președintele Iohannis a spus că România susține toate eforturile Alianței.

El a subliniat că provocările pentru securitate, care au apărut anul trecut în această regiune, cu referire la criza ucrainenă, au nevoie de reconfirmarea solidarității NATO prin acțiuni ferme.

"Am discutat despre nevoia susținerii continue din partea NATO a țărilor din vecinătatea estică, am subliniat faptul că Ucraina, Republica Moldova și Georgia trebuie să primească atenția deosebită a Alianței pentru a răspunde noilor provocări de securitate din regiune.

"L-am informat pe domnul secretar general de progresul făcut de România în dezvoltarea Bazei de la Deveselu, care va deveni operațională în acest an", a declarat președintele.

Klaus Iohannis este la prima sa vizită la instituțiile europene și euroatlantice, în calitate de președinte al României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău