D. Diacov: Recunosc că Moldova este un stat CAPTIV

  • 25 Septembrie 2015 08:37
D. Diacov: Recunosc că Moldova este un stat CAPTIV

Republica Moldova este un stat captiv, iar clasa politică trebuie să se așeze la masa de discuții ca să îndrepte lucrurile, a declarat președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul unei emisiuni la „TV 7”, transmite IPN.

El a recunoscut că Republica Moldova nu a ajuns la ceea ce și-a dorit în cei 24 de ani de la declararea independenței și că din 2009 unele lucruri au degradat. Dumitru Diacov consideră că protestul populației este îndreptățit, dar plecarea guvernării nu este o soluție, susține politicianul.

„Chiar dacă recunosc că Republica Moldova este un stat capturat, nu înseamnă că lucrurile se vor schimba. Discutam nu demult cu Vladimir Voronin. Mi-i greu să văd la ce s-a ajuns. De 24 de ani muncim, ca să ajungem la aceasta. Nu am ajuns la ceea ce ne-am dorit. Din 2009 unele lucruri au degradat. Le dau dreptate oamenilor care au ieșit să protesteze și să ceară o viață mai bună. Dacă aș fi cetățean de rând, aș ieși și eu la proteste. Politicienii trebuie să ne așezăm și să discutăm, să vedem cum putem îndrepta lucrurile în țară. Dar plecarea guvernării nu este o soluție. Trebuie să rezolve starea de lucruri. Cine ar putea veni acum în loc?”, a declarat Diacov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău