Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea avocaților lui Vlad Plahotniuc de a fi cercetat în libertate

  • 18 Octombrie 2019 09:11
Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea avocaților lui Vlad Plahotniuc de a fi cercetat în libertate

Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea avocaților lui Vlad Plahotniuc, acuzat de spălare de bani în două cauze penale, ca fostul lider al Partidului Democrat să fie cercetat în libertate.

Instanța de apel a menținut astfel decizia Judecătoriei Chișinău din 11 octombrie prin care s-a admis demersul procurorilor de aplicare a arestului preventiv pentru un termen de 30 zile, pe numele lui Vlad Plahotniuc.

În opinia avocatului apărării, Vladislav Roșca, „procurorii nu au prezentat nicio probă care ar confirma riscurile pentru aplicarea măsurii preventive de arest”.

Pe de altă parte, procurorul de caz a refuzat să ofere mai multe informații presei, pentru „a nu prejudicia mersul anchetei”, însă a menționat că în prezent, anchetatorii întreprind toate măsurile pentru a depista unde se află învinuitul.

Amintim că fostul lider al PDM este cercetat în două cauze penale, în care este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. După ce democrații au cedat puterea la mijlocului lunii iunie, Vlad Plahotniuc a plecat din Rep. Moldova, iar la scurt timp a renunțat la mandatul de deputat și la funcția de președinte ale PDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău