CSJ examinează la 29 noiembrie recursul Partidului ”Patria”

  • 28 Noiembrie 2014 20:04
CSJ examinează la 29 noiembrie recursul Partidului ”Patria”

Partidul Politic Patria a atacat vineri, 28 noiembrie, la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel Chișinău, prin care formațiunea a fost exclusă din cursa pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

În același timp, capul de listă al PPP, Renato Usatîi, a părărsit în această noapte Republica Moldova cu destinația Moscova.

Recursul a fost depus în după amiaza zilei de vineri după ce reprezentanții partidului au așteptat ore în șir să primească decizia motivată a Curții de Apel privind excluderea PPP din cursa electorală. Ședința de judecată  va începe sâmbătă la ora 11.00. Din completul de judecători vor face parte: Mihai Poalelungi - președinte, Nicolae Clima - vicepreședinte, și judecătorii Svetlana Novac, Tatiana Vieru, Ion Corolevschi, Oleg Sternioală.

Reprezentantul formațiunii Patria la Comisia Electorală Centrală, Mihai Bușuleac,  spune că nu crede într-o decizie favorabilă a Curții Supreme de Justiție, însă va epuiza toate căile de atac.

Solicitat să comenteze o eventuală excludere a Partidului Patria din cursa electorală, directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, a declart că formațiunile de stânga sunt cele care vor avea de câștigat din această situație. În același timp, el a menționat că excluderea lui Renato Usatîi din cursă, trebuia să se facă mult mai devreme.

Un alt analist politic, Anatol Țăranu, director al Institutului de Analiză și Consultanță Politică ”Politicon”, a admis posibilitatea unor revolte în masă, în cazul în care CSJ va lăsa în vigoare decizia Curții de Apel, însă a menționat că acestea ar putea fi sporadice din cauza dispersării susținătorilor lui Renato Usatîi, care a fugit noaptea trecută la Moscova.

Într-o postare video pe youtube Renato Usatâi spune a fost nevoit să plece din țară întrucât poliția ar fi intenționat să-l aresteze.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău